Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
1250 g fänkål. 5 dl mjölk. 12 tsk fänkålsfrön, mortlade. 120 g smör1 Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. 2 Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. 3 Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Blanda fänkål, schalottenlök, äpple, apelsin, zest och saft i en skål. 3 1/2 dl lättmjölk. Tillsätt mjölken under vispning och låt såsen koka ca 5 minuter. 1/2 st fänkål, tunt skivad. Broccoli och blomkålsgratäng med kalkon & fänkål-och apelsin salsa 10 propoints 2 portioner. 3 1/2 dl lättmjölk. 1/2 st fänkål, tunt skivad
Till förrätt åt vi gratinerad kronärtskocka och till varmrätt en härlig Bouillabaisse, en fisk- och skaldjursgryta från Provence, som serverades med aioli och ett härligt bröd med timjan i
Rör ner mjölken och grädden när buljongtärningen löst upp sig. En smakrik fänkålsgratäng fungerar lika bra som bas till en vegetarisk rätt som måltidstillbehör till en fin köttbit