Börja med att blötlägga linser över natten. Jättegoda biffar kan du göra på bl a rester av broccoli. Glöm inte "vattna" linserna två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen
Väldigt goda och mättande biffar på grönalinser gjorde jag förra veckan. Linserna blötlagts och groddats först för att min känsliga mage skulle klara av dem
Att grodda grönalinser är ganska lätt, och groddarna är mycket rika på c-vitamin. Jättegoda i soppor och grytor, men passar också bra till veganska biffar och andra färsrätter
Linsbiffar – Våra goda veganska Linsbiffar är gjorda på en bas av morötter, röda linser och mynta. Couscousbiffar – Våra läckra veganska Couscousbiffar är gjorda på couscous och grönsaker
Förutom en hel drös med burgare baserade på både grönsaker, kål, svamp, rotfrukter och olika linser och bönor, bjuder författaren på en massa goda tillbehörs-idéer
För det är faktiskt något klurigt med att göra biffar av diverse gröna ting. Nedan presenteras min variant på linsbiffar med fler ägg samt mer linser, ost och vitlök och en lite annorlunda kryddning än i originalreceptet
Grönalinser har vi också alltid hemma. Använder du linser ofta i din matlagning. De har längre koktid och kokar inte sönder på samma sätt, därför passar de bra också i biffar, gratänger och annat
Mixa med en stavmixer till en jämn massa, blanda sedan i de linserna du sparat vid sidan av. Vill du göra bönburgare av biffarna kan du göra de dubbelt så stora, då räcker satsen till åtta burgare