nu bland annat har epitetet glassdrottning, det råder det ingen tvekan om efter att jag provat ytterligare ett av hennes eminenta glassrecept, nämligen denna vaniljglass med ljust muscovadosocker
Sagt och gjort, jag, eller hushållet, är nu stolt ägare till en glassmaskin. Här är i alla fall ett grundrecept på glass som fungerar även utan glassmaskin
Det finns så många olika goda glassrecept. Vispa äggulor, socker och florsocker pösigt. Den här gången valde jag att följa ett av Helena Ljunggrens åtskilliga glassrecept
Kör lingon och florsocker i en matberedare eller blanda med en stavmixer. Kör nu smeten i din glassmaskin (eller frys i en metallform minst 3 timmar). 2½ dl florsocker
Efter att ha läst så många glassrecept på bloggarna bestämde jag mig för att damma av min glassmaskin och nu har jag gett mig fasen på att den ska användas mer
Kan tipsa om siten glassrecept. Fick på min födelsedag en glassmaskin till min kitchenaid. Ett annat tips är att inte hälla i någon vätska i glassmaskinen innan den är igång
Vispa äggulor och florsocker pösigt. 1 dl florsocker. Parfait. Mixa nötterna fint i en matberedare. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till ett vitt och fast skum