GaletterBlanda ut bovetet med cidern/vatten. Galetter250 g bovetemjöl5 dl cider/vatten2 ägg25 g smält smör½ tsk salt4 kokta skivade rödbetor2 skalade och strimlade gula lökar100 g smulad chevréost2 msk honung½ dl solroskärnorfärsk timjan till garneringflingsalt och nymald svartpeppar
Bananbröd med bovete 4. Glutenfri galette med björnbär, päron & rosmarin 5. Lagom till temasläppet i november för Månadens gröna kommer här ett maffigt jubileumsinlägg för att fira att vi har hållit igång i sex månader
månadens gröna firar 6 månader och bjussar på en receptbomb utan dess like. Vet ni en grej. I oktober fyllde den vegetariska matlagningsutmaningen Månadens Gröna 6 månader
Galette med chèvre, spenat, tomatoch skinkaJag är väldigt förtjust i galetter efter att ha bott mycket i Frankrike och dessutom jobbat som crêpeskock på ett crêperie i Paris
Men inte vilka pannkakor som helst, utan salta sådana på bovete (även kallade galettes). För några dagar sedan fick jag "fnatt" och började drömma om sommarmat
Det bästa med galetter är att dom görs på bovete vilket är glutenfritt. Stugan vi hyrde låg precis bredvid ”Creperi och logi” perfekt med en matig galette ”dagen efter” jag tog en med rökt skinka, ost och dijonsenap
Eric hade gjort galetter på bovete med ankbröst, mango och tatsoiblad. Frasiga våfflor dagen efter. Idag är det dagen efter på Solhaga, för vi har haft föräldragruppen på besök