De kan konsten att göraäppelmust. H och jag tog oss en tur ut i färgprakt och söndag och fick oss lite oplanerat en förevisning om hur man gör egenäppelmust
Idén fick jag hos min vän Agnes som brukar göra länklistor med sina favoriter där jag flera gånger hittat både nya bloggar samt mysiga och inspirerade inlägg som jag missat
Man kan ju inte vara annat när man får göra en sån trevlig utflykt med sina kära. Som jag skrev tidigare i veckan så var vi förra söndagen - en härligt solig men blåsig höstdag - ute på Ekerö och mustade en del av vårt äppelöverflöd till den mest ljuvliga, gyllengula äppelmust på Äppelfabriken
Av äpplena ville herrn göra äppelpaj eller äppelkaka och då kom frun i köket på den brilljanta idén att låta den smaka pepparkaka, kanel och ingefära är ju väldigt goda vänner med äpplena så det borde ju passa fint med just pepparkakskryddor
1/2 kg muscovadosocker för den fagra mustens skull. Glögg, dunderglögg, dunder, glöggkryddor, vinglögg, göraegen glögg 5 liter mörk folköl. 1/2 kg muscovadosocker för den fagra mustens skull
Idag ska jag försöka mig på att göra en fruktkaka. Eftersom vi är priviligierade nog att ha stora mängder egenäppelmust tog jag det som degspad, men det går förstås bra med vatten också