Fyra limpor på en påse mjöl recept

Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Lägg limpornatvären i den smorda eller bakpapperklädda långpannan. Pensla gärna med lite olja mellan limporna så går de lätt att sära
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra saftiga och goda limporenpåsemjöl. Dela degen i fyra delar och forma dem som limpor. Lägg limpornaen smord/bakplåtspappersförsedd plåt
Fyra limpor av en påse mjöl

Fyra limpor av en påse mjöl

Det blir en stor deg som räcker till fyra rejäla, härliga limpor. När jag bakade dessa mjuka och goda limpor, med rågsikt och linfrö, utgick jag ifrån ett mycket användbart brödrecept som finns i boken 'Vår kokbok'
Latmajas limpa

Latmajas limpa

Stjälp upp degenmjölat bakbord och dela den i fyra lika stora bitar. mörkt lantbrödsmjöl eller fyra sädesslag
Limpor

Limpor

Dela degen till fyra delar rullan till limpor. Lägg dem en bakpappersklädd plåt med lite smält smör mellan limporna så att de inte kladdar
Rågsiktslimpor

Rågsiktslimpor

Forma till limpor och lägg dem en pappersklädd långpanna. 2 l vatten. 2 l vatten eller mjölk 2 pkt jäst 1 msk salt 0. 5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i en kastrull, häll i vätskan och värm till fingervarmt. 1Smula ner jästen i en bunke och häll över lite av vätskan, rör ut jästen och häll i resten av degvätskan. 1Rör ner salt, sirap, brödkryddor och mjölmen spara lite av mjölet till utbaket. 1Knåda degen ett par minuter och låt den jäsa i 30 minuter. 1Ta upp degenmjölat underlag och dela den i fyra delar. 1Nagga dem och penslalimporna med smält smör. 1Grädda limporna 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter
Brödbak och ordning i skåpen...

Brödbak och ordning i skåpen...

Söndagar hos oss betyder brödbak, iallafall tre av fyra Söndagar. Skållade råglimpor. Låt svalna lite innan du täcker bunken med plastpåse eller gladpack
Brödlimpor av en påse mjöl

Brödlimpor av en påse mjöl

Platta till degbitarna och rulla ihop till limpor. Ta upp degenmjölat bakbord och knåda den smidig

Mumma limpor

Jäs degen till dubbel storlek och baka sedan ut fyra runda limpor som lägges plåt att jäsa till nästan dubbel storlek
Söndagsmat-några tips

Söndagsmat-några tips

Forma till fyra biffar och lägg i ugnsfast form. Ibland tryter inspirationen, så här kommer några tips söndagsmiddag

Brödlimpor av en påse mjöl

Lägg gärna remsor av bakplåtspapper mellan limpor, så är det lättare att skilja bröden åt. Platta till degbitarna och rulla ihop till limpor

Lysekilslimpor

Stjälp upp degen bakbordet. Smält matfettet och tillsätt mjölk, vatten och sirap.  Smula ner jästen i en degskål

Rågsiktslimpor

 Ta upp degenmjölat underlag och dela den i fyra delar. Forma till limpor och lägg dem en pappersklädd långpanna