Det här är bra mat att bjuda på om man är några stycken bara för att den sköter sig själv iugnen, sen är det bara att skära upp och servera ihop med en rättikagratäng eller vad man nu tycker passar
Lägg bitarnai en ugnssäker form och häll marinaden över. Ett tips från en kollega. Men såsen var lite väl vattnig, så hade varit perfekt om man redde av den lite
Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Tillagaiugnen. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem bredvid varandra
Vi åt kotletterna med lök- och spenatröra, ugnsgrönsaker och ett kryddsmör med fänkålsfrön. Dagens middag blev dubbelt upp med hjort, dels hjortkotlett dels hjortrevben
Frysta hallon som smaksättare idricksvattenvisadesig vara en riktighit. Med på grilltallriken fanns grilladkarrékotlett, tzatziki, rotfrukter iugn, grillad fetaost, grillad tomat,
När du ska tillagadjupfryst kött behöver du bara låta det tinatill knappt hälften. Lägg smörfräst hel spenat i botten på det ugnssäkra fatet och lägg de stekta kotletterna över
Den här potatisen går ganska snabbt iugnen, tiden går åt till att skala och skära den. Fläskkotletter är relativt snabbstekta, ett smör rör man ihop under tiden
Denna gratäng kan man äta som den är med lite sallad om man vill ha vegetariskt, annars passar en bitkyckling eller fläskkött (kotlett/fläsk/bacon) kanon till gratängen
Stek fryst bladspenat i smör tillsammans med ett par lökar som du skuriti större bitar. Vill du inte lyxa till det riktigt så mycket att du vill ha lamm kan du så klart byta ut mot något annat kött, till exempel karrékotletter
I förrgår kokades det tagine på kotletter. Idag var jag tvungen att göra nåt av köttet som var kvar några läggskivor, två små lägg, ett lår med ben och en rad racks
Kassler utskuren ikotletter är bekväm och läcker mat, särskilt när man som här lagar rätten iugnen på en botten av grönsaker och gratinerar med riven ost