Frityrsmet. Chili cheese och lökringar är ett måste till hamburgare ute på snabbmatskedjorna, inte för att vi hamnar där speciellt ofta men någon gång om året
Hetta upp olivolja och doppa lökringarna i frityrsmeten. Skiva löken till ringar, inte allt för tunna. Rör ihop äggula, mjöl, vatten och salt till den smet
Doppa fiskfiléer, skalade räkor, kräftstjärtar, bläckfiskringar, grönsaker som lökringar, skivad zucchini, paprikabitar eller morotsstavar i smeten och fritera i 180 grader i 3-4 minuter tills de fått färg. ca 600 gram fiskfiléer, skalade räkor, kräftstjärtar, bläckfiskringar, grönsaker som lökringar, skivad zucchini, paprikabitar eller morotsstavar att fritera
Och det verkar dessutom som om att alla friterade grejer man kan köpa på restauranger (tyckte åtminstone jag) har fett mycket bättre panering och blir väldigt mycket roligare än grejer man kan göra hemma
En sjuhelsikkes macka med de bästa friteradelökringar jag har smakat. För er som kan det här med frityrsmet kan jag avslöja att hemligheten i det här fallet ligger i något så finurligt som pulvermospulver
Friteradelökringar LCHF. Lökringar kan vara oerhört feta och mastiga men dessa hade ett tunt lager av "smet" där kokosmjöl ersatte vetemjöl och vanlig frityrsmet
Upprepa tills alla bitar är friterade. Veganska lökringar. Veganska lökringar. Doppa blomkålsbitarna i smeten ett par stycken i taget och skaka bort överflödig frityrsmet, så de är jämt men ganska tunt täckta och fritera dem därefter, en 4-7 stycken (beroende på storlek på din stekpanna) i taget i oljan. Vänd alla de friterade blomkålsbitarna i såsen så de täcks jämt, och lägg dem därefter på ett bakplåtspapper på en plåt och ställ in dem ca 20 minuter i ugnen tills de fått ganska bra med färg
Friterade halloumi/tofutacos. Till mitt bidrag hade jag förstås kunnat nöja mig med att fritera sparris, men jag vräkte på med sötpotatis, shiitakesvamp och lökringar