Vi friterade denna gång potatis så vi fick pommes och testade även kålrot som många rekommenderat. Tänk på när ni gör fisk i paket så här att grilla den lite mindre än klart för den hinner bli färdig den lilla stund den vilar på tallriken och på så vis får ni perfekt fisk som inte är torr
Köp en pappkon med friterade sardeller eller bläckfisk och räkor av avnjut på en trappa. Friterad mat är en viktig del av det italienska köket, det är lätt att glömma bort eftersom den inte blivit lika känd utomlands
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Det var jättekul att se hur de själva lagade och åt mat, det blev potatisklyftor friterade över öppen eld, och grillat/friterat kött till, både cevapcici, kotletter och grillat stekfläsk (det senare MÅSTE ni testa att grilla, så det blir riktigt knaprigt
På sri lanka fikar man inte söt-fika i någon större utsträckning utan äter istället ”short eats” som är bakade elle friterade små salta bullar och rullar med kött, fisk eller grönsaksfyllning eller kikärtsbollar
Vi delade på olika smårätter bland annat tonfiskcarpaccio, grillad bläckfisk, friteradfisk och grillspett samt avslutade med en grillmix som vi knappt fick plats i magen
Under januari åt vi bland annat Böngryta med friterad jalapeno, Kokt kyckling med currysås och så avsmakade vi naturligtvis den Körsbärs- och hallonlikör som vi satte förra sommaren
Jag åt friterad lax- och majsbollar med jalapenos, honung och citron-aioli som var gudomliga. Till varmrätt åt jag fisk med paella och till efterrätt den mest fantastiska efterrätt jag kanske någonsin ätit (bild ovan)
Osten och skinkan serveras ofta som första rätt ihop med andra charketurier , med ett fantastiskt gott bröd ” tortafritta” ett varmt mjukt bröd som är små kuddliknande ( se bild) friterade saker
Man äter mycket fisk, gärna syrad sådan. Vi fick äta en underbar friterad hällefilé inspirerad av restaurangen Kanda, det här var min favorit, så enkelt