Blanda dinkelmjöl, bakpulver och salt. Tillsätt agavesirap och vatten. Snabba & enkla frallor utan ägg (4 stycken). 3 dl fullkorndinkelmjöl. Forma degen till 4 bollar och platta till dom lite. Snabba & enkla frallor utan ägg (4 stycken). 3 dl fullkorndinkelmjöl
Rör ner dinkelmjöletoch sedan det resterande mjölet, lite i taget. I helgen blev det en baklördag och det blev både bullar, polarkakor ochlinfröfrallor
Rykande färska åt jag och min vän Jessica frallorna med bara smör som pålägg och tillsammans med italiensk lenticchiesoppa, medan våra bebisar om vart annat jollrade, skrek och sov
När degen bearbetats ordentligt och du märker att den blivit smidig och går att dra ut i långa remsor (med modifiering för kladdigheten från dinkelmjölet) lägger du den i en stor bunke eller bara på bakbordet med en kökshandduk över
Till de här frallorna använde jag dinkelmjöl som jag tycker ger en god och fyllig smak. Baka ut till frallor på mjölat bakbord och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Ta ut frallorna på morgonen, pensla på vatten och strö över vallmofrö. Släng ihop en liten deg på kvällen, rulla bullar, ställ i kylen och grädda på morgonen