Blanda ner kräftstjärtarna väl avrunna. Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar4 port1 st liten purjolök2 msk smör2 st vitlöksklyftor1 msk ingefära, finhackad0,5 st lime, pressad1 tsk (knappt) spiskummin1 st liten röd chilifrukt, urkärnad2 st avokado1 st grönsaksbuljongtärning6 dl vatten2,5 dl créme fraiche1 dl riven ost (Västerbotten e. )salt o svartpeppar efter smak0,5 dl olivolja4 st stjälkar bladpersilja, hackad1 burk kräftstjärtar i lag1
Låt kräftstjärtarna rinna av, skär tomaterna i bitar och skiva champinjonerna. Häll i baconet, kräftstjärtar och ost, smaka av med salt och svartpeppar
Jag lyxade till det en kväll förra veckan när jag var ensam hemma. Slog på skön musik och stod länge framför spisen och rörde runt tills jag fick ihop en alldeles perfekt krämig risotto som jag sen åt framför tvn Man kan ju ha lite vad man vill till risotto men jag köpte faktiskt varmrökt lax, kräftskjärtar och lite ruccola från salladsbaren på ica bara
3dl Tortiglioni pasta1msk Olivolja½st Gul lök, finhackad1st Vitlöksklyfta, finhackad1dl Fiskfond2dl Vispgrädde4msk Pesto4st Kronärtskockor, grovt hackade1msk Maizena majsmjöl (rör ut i 1msk vatten)225g Kräftstjärtar i lag, (avrunna)4msk Parmesanost, rivenSalt & svartpeppar från kvarnSåhär kan man göra