Fläskfile gryta recept

Fläskfilégryta

Fläskfilégryta

Har du provat att laga fläskfilégryta? Det är en ganska ovanlig rätt då många, lite slentrianmässigt, väljer att placera fläskfilén på grillen eller i ugnen - kanske inslagen i en bit folie. Det här är ett kött som gör sig bra även i gryta då du inte behöver tillaga det så länge för att det ska bli mört. Det passar även med nästan vad som helst. Kika runt lite på myTaste så kommer du att få många idéer på hur man kan göra festlig och ekonomisk mat av fläskfilé och andra grytingredienser.

Fläskfilé på ett nytt sätt

Ett tips om du vill göra en läcker fläskfilégryta är att marinera köttet och sedan bryna det i stekpanna. Målet är att få till en fin stekyta, då behåller filén vätskan bättre när du sedan blandar med grytans övriga ingredienser. En klassisk svensk fläskfilégryta kan du sedan servera med ugnsrostad potatis eller en krämig potatisgratäng samt en fräsch grönsallad. Vill du laga något som dina svenska gäster kanske inte har ätit förut? Då finns det mycket inspiration att hämta från andra matkulturer än vår egen. I det asiatiska köket är detta en blixtsnabb restaurangklassiker som ofta görs i en wokpanna tillsammans med t.ex. vattenkastanj, vårlök, bambuskott och koriander. Såsen, som ger den rätta krämigheten, kan tillsättas i slutet av tillagningen. Använd crème fraiche och dina favoritkryddor så är middagen klar på tio minuter. I vår receptdatabas på myTaste hittar du många förslag på hur du gör en gryta med fläskfilé.

Fläskfilégryta är festlig snabbmat

Köttet i en fläskfilégryta kommer att ta mycket smak av ingredienserna. Det är en rätt du kan laga ofta eftersom den går att variera så mycket att du aldrig kommer att bli trött på den. På myTaste finns recept på fläskfilégryta med gorgonzola och den smakar självklart helt annorlunda än om du kombinerat köttet med exempelvis bacon, grädde, buljong och kantareller. Vi rekommenderar dig att göra en riktigt stor sats som du sedan kan fylla lunchlådor med i fler dagar framöver. Varför inte servera grytan som enkel festmat för riktigt kräsna gäster? På myTaste föredrar vi faktiskt fläskfilé i gryta framför stekta filémedaljonger som lätt kan bli lite torra. Tänk på att du kan använda resterna efter en bit grillad fläskfilé i en gryta, även dagen efter. Då behöver du bara ingredienser som passar till den lite rökta smaken efter grillningen. Vad sägs om några bitar korv, en klick tomatpuré och rostad paprika? Smaklig måltid!

Sökförslag och sidor