Första tanken med revbenen var att krydda dem med enbär då fläsk och enbär fungerar i en symfonitillsammans men då enbären lös med sin frånvaro denna dag i kryddlådan fick jag ta till andra knep
Skär sen med en vass litenkniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vidiugnen
Lägg revbeneni en långpanna och stickin en stektermometer mitti köttet. Fräs currypulvret till glazen hastigti smör i en kastrull utan att det får färg
Annars så ska ju fläskgrillas och det går utmärkt att göra iugnen om du inte har tillgångtillgrill, för kom ihåg att en grill är en ugnvidindirektgrillning
Det är visserligen en mör, finlitenbit men den smakar inte mycket och det är dessutom en så ynka liten del på en hel gris så jag hoppar gärna över den både för att påtala fördelarna med andra köttdetaljer och för att gynna bonden som faktiskt föder upp en hel gris med både karré, kotlett, revben, grisfötter, sidfläsk, lägg, skinkstek, bog osv osv… Det är inte en fläskfilé som göds inför slakt som så många tycks tro när det kommer till de populära kötträtter