Ansa kålroten, skala och tärna den och koka den mjuk i lättsaltat vatten. På vårt julbord finns det en blandning av finsk och svensk julmat, vi tar det vi tycker är godast fråntvå håll
10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Finsk julmat. För dig som liksom jag har rötterna i Finland och uppskattar rotsakslådor, hittar du här på bloggen ”Mammas delikata mat” en kålrotslåda à la LCHF
Idag gjorde jag en Finskkålrotslåda och för oss är dessa lådor ett måste på julen och när jag nu hittade ett som var Lchf så var jag ju bara tvungen att testa