Nu börjar det bli dags att tänka på julmaten och något jag vill ha på julbordet är Kålrotslåda. Förra året hittade jag en superfin lchf-variant av lådan hos "Fisken Svea" och den ska jag göra i år också
Finsk Kålrotslåda. 17 november 2015 @ 20. 14. Igår kokade jag fläsklägg, kokade två rejäla bitar. Den ena fläskläggen åt vi igår med rotmos och Finsk Kålrotslåda
Ingredienser Portioner. 10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Julen är väl inte direkt högtiden då man vidgar vyerna direkt. Inte på julbordet i alla fall. Jag har en del kompisar som har påbrå från Finland och där är ju obligatoriskt med olika lådor på julbordet
Här kommer ett vegetariskt recept med djupa rötter i Finland. Kålrötter är intressanta. Här kan du läsa allt du behöver veta om denna fina rot medans lådan står i ugnen
Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter. Dra på värmen nu och häll i mjölken och låt koka upp under omrörning, dra sedan ner värmen igen, lägg på locket och koka till grötkonsistens, ca 35-40 minuter
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.