Fikon i ugn recept

Fikon med choklad och mascarpone

Smöra en ugnsäker form eller tallrik och placera fikonen ovanpå. Skär ett kryss i toppen på fikonen och tryck i botten i så att de öppnar sig
Ugnsbakade fikon

Ugnsbakade fikon

Tvätta fikonen och skär till dem så att de kan stå upp skär sedan ett kors ifikonen. En lätt och lyxig efterrätt ska jag ge tips om idag
Grekland, Fikon (igen!) och Vin

Grekland, Fikon (igen!) och Vin

Lägg infikonhalvorna på ett bakplåtspapper och släng in dem iugneni ca. Fikon fanns där också gott om, och billiga var de, så det blev standard med färska fikoni frukostyoghurten
Fikon och valnötsklickar

Fikon och valnötsklickar

Finhackafikonen. Rör samman salt, kryddpeppar, bikarbonat, vaniljessens och dadlar i en separat skål. Rör samman smör, honung, fikon och socker i en stor skål
Ugnsbakade fikon i kryddig lag

Ugnsbakade fikon i kryddig lag

Idag tänkte jag att det var dags för ett litetdesserttips, och till det här receptet ska du köpa hem härliga, färska fikon som just nu finnsifruktdiskeni affären
Ugnsbakade fikon med kryddhonung

Ugnsbakade fikon med kryddhonung

Skär ett kryss ifikonen men inte helt igenom. Rör ihop honung, kanel, apelsinskal och timjan. Ställ dem på ett ugnssäkert fat
Fikon & nötbröd!

Fikon & nötbröd!

Igårexperimenterade jag ihop ett nöt-frö-fikonbröd som jag trodde blev totalt misslyckat. Det smulade och föll i sär men jag slängde in det i kylen över natten

Gorgonzolagratinerad fikon på salladsbädd

Fördela osten på fikonen och ställ dem iugnsfast form. Dela fikonenmitten. Ingredienser. Tag ut fikonen ur ugnen och lägg upp dem på Manche bädden
Fikon och äppelsnurror

Fikon och äppelsnurror

Finhackafikon och nötter. De här smördegssnurrorna hittade jag på arla. se och kände direkt att jag måste prova och de passade perfekt på adventsfikat
Gratinerade fikon.

Gratinerade fikon.

Skär ett kryss i toppen av varje fikon. Smörj en liten form. Blanda ihop olja, vinäger och timjan och ringla över fikonen
Varma fikon med gorgonzola

Varma fikon med gorgonzola

På kvällen blev det en riktighöstmiddag med ugnsstektgårdskyckling, rödbetor och brysselkål. Varma fikon och persikor med gorgonzola och rostade mandlar