Häromveckan gjorde jag en variant med anknytning till augustitidernas kräftskivor, så jag bytte räkorna mot kräftstjärtar och hade även i lite riven västerbottenost och finhackad rödlök
Vi delade på stekt paneer-ost som kryddats med chili tillförrätt. Det var SWEAs årliga kräftskiva igår med tillhörande snapsar och vin och jag har känt mig ganska seg, sov till och med ett par timmar nu i kväll
Plättlätt att göra, god på picnicen, tillkräftskiva eller som en förrätttill en större middag. Tur som jag har finns en stor svampskog bakom svärisarnas hus och med en svampletande svärfar och en generös svärmor som delar med sig av härligheterna kunde jag göra denna mumsiga paj tillkräftskivan
Tunnbrödskorgarna var fyllda med kräftröra, perfekta att servera både på ett buffébord och som förrätt, vill man fylla dom med någon annan typ av röra så går det utmärkt även det
Ät som de är tillförrätt, eller gör en fräsch lunchsallad som toppas med räkorna. Nästa helg kanske det också duger, i alla fall till lunch eller tidig eftermiddag
Nej nu har vi väl hållit er på halster tillräckligt länge, eller vad säger ni. Förutom att vara galet god så var den dessutom makalöst lätt att laga till och det gör ju verkligen inte saken sämre
Fiskhandlaren förstod genast katastrofen som var i sikte, log lite finurligt och sa att han ju hade köpt lite kräftor som han och frugan skulle ha som förrätttill kvällen och att jag minsann kunde få en av dem
Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva. Förutom en kort tur till gymmet och rastningar av Winston har jag inte gjort mycket själv heller
För det ni ser är söndagens förrätt då vi provade resterna av pajen till lite charkuterier och det visade sej passa galet bra, nästan bättre än vad den gjorde till kräftorna (som för övrigt låg i denna lagen innan vi sörplade på dom)