Om man inte vill äta den klassiska midsommarlunchen som oftast består av sill, potatis, lax osv så tycker jag man kan ha en somrig förrätt istället, tex den här jordgubbsbruschettan passar alldeles utmärkt
Snart är det midsommar och vi som bor i Norrland har inget lovande väder att fira midsommar med enligt SMHI, men som tur är så är vi ett stort sällskap som ska umgås så det kommer nog inte påverka vårat goda humör i varje fall
Middagens förrätt. Det finns en gruppchatt för dessa midsommarfirare och under året figurera det plötsligt ett ord som "blodpuddingsill" och som svar kom det "då ska det vara i massor med bacon och lingon
Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt. Inte i form av Påskägg fulla med godis eller bröd, men gärna en inlagd sill och någon god dessert
Najni serverade anrättningen som förrätt till en trerätters lunch för tre personer. För er som inte nöjer er med bara sill till midsommar kommer här ett recept på en riktigt smaskig och toknyttig pesto med spenat och avokado