Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
En lättgjord och festlig förrätt som du gör så fin du önskar. Det kraftiga renköttet trivs bra med en sås kokad på amarone eller ripasso, viner gjorda på torkade druvor
Huvudråvarorna till denna förrätt är rökt renkött, getost, ett gluten och laktosfritt tunnbröd/kex som Yvonne från Yvonnes bageri i Övertorneå tillverkar
Förrätten skulle ha varit denna. Men förstod väl redan innan att det inte skulle gå att få tag i rökt renkött i vår lilla stad, som jag dessutom tror helt saknar gårdsbutik för kött - ja då inte med "närodlad" ren
Passar bra som tillbehör kalla eller varma i förrätter och varmrätter. Med inspiration från de åtta samiska årstiderna och inslag av svensk matkultur fick gästerna under VIP-kvällar bland annat uppleva smaken av norrsken i form av björkskottsgranité, isfiske i fjällen med rödingtartar, den norrländska våren med mousserande sav och lufttorkat renkött
Hamburgerkött/renkött (rökt)Ost (goudaost)ChampinjonerPurjolökCreme fraicheGräddfilGör så här. Här kommer ett förslag på en jättegod förrätt om ni vill ha hummer på bordet till nyår
Bräck souvasskivorna i fettet i het stekpanna. Blanda crème fraiche med pepparrot och persilja. Bred hälften av röran på tunnbröden, lägg på sallad, tomater och varmt eller kallt kött
Skär renköttet i mindre tärningar och finhacka löken och hacka i önskad mängd dill, blanda ihop allt och smaka av och servera på en kavringskiva eller annat mörkt favoritbröd och toppa med en dillkvist