Ett par dagar senare lät jag den nästan färdigapepparkaksdegen stå framme ett bra tag så smulade jag sönder den med en gaffel, blandade i kaffegrädden, tillsatte resten av mjölet och vips hade jag den fina och smidigaste pepparkaksdegen framför mig
Pepparkaksdegen går förstås att köpa färdig, annars brukar jag använda det här receptet. spackling och målning) bakade vi inte ut all pepparkaksdeg före jul
1 paket färdigpepparkaksdeg (1/2kg). Sätt ugnen på 150 grader. 1 paket färdigpepparkaksdeg (1/2kg). dagarna innan jul brukar jag få lite smått panik då jag nästan alltid känner att jag inte fått gjort så mycket som jag hade önskat
färdigpepparkaksdeg. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme eller 175 grader varmluft. Upprepa till du har så många kakor du önskar, lägg på bakpappersklädd plåt och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen
Baka in varje bit i pepparkaksdeg. ca 100 g pepparkaksdeg. Endast 2 ingredienser – om du köper färdigpepparkaksdeg förstås. Sätt ugnen på 175°C. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-10 minuter. ca 100 g pepparkaksdeg
(färdigblandad ). Hemmagjord pepparkaksdeg. Ta ut degen på mjölat underlag och arbeta färdigt degen ( tillsätt resterande vetemjöl lite i taget tills degen är slät och smidig)
Kavla ut pepparkaksdegen tunt mellan två bakplåtspapper, och riv över mandelmassan. Sätt ugnen på 225°. Lägg snurrorna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 5 min. 250 g färdigpepparkaksdeg
Dekorera färdiga med lite pudrad kakao innan servering. Igår insåg jag att det faktiskt är mindre än en vecka kvar till Lucia och att det är hög tid att sätta en pepparkaksdeg