fänkålssalladmedapelsin /. Fänkål och apelsin är en klassisk smakkombination och den här salladen har funnits med på våra jular till och från de senaste åren
Skala apelsinernamed en kniv så att allt det vita försvinner. Dela granatäpplet och ta ur de röda kärnorna (se till att de beska hinnorna inte följer med)
Smaka av med salt. ½ apelsin i klyftor. chili och apelsin, lägg dem i ugnsfast form och rosta ca 15 minuter. chili och apelsin, lägg dem i ugnsfast form och rosta ca 15 minuter
Finstrimla fänkål och lägg i kallt vatten medans du kärnar förbereder apelsin och granatäpple. Lägg fänkål på ett fat, lägg på apelsin och toppa med granatäpplekärnor
apelsin (skal och saft). Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med honungsyoghurt. Pensla dem med rapsoljan och grilla dem cirka 5 minuter på varje sida
Börja med att filea en apelsin. Lägg i crêpesen och apelsinfiléerna i såsen och rör i smöret. Späd med grädde till önskad konsistens, smeten ska vara ganska tunn
Fisken serverades på en en bädd av grönsallad, tunnstrimlad färsk fänkål, apelsinfiléer och rödlök drisslad med en dressing med olivolja, pressad apelsin, salt, peppar och italiensk salladskrydda
Det var ju en himla tur att min lunch ändå skulle serveras kall, och när jag var klar med att städa - för andra gången - smakade den här apelsin- och fänkålssalladen extra gott