Denna gång blev det köttfärssås med etiopiskpeppar som jag blivit rekommenderad flera gånger men aldrig blivit av att jag köpt det, men så på en marknad i höst så köpte jag en påse och jag var lite skeptisk till en början men måste säga att det blev skita gott
Smaka av med salt och peppar, tillsätt lite vatten och låt koka i 15 min. 1. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
1 kg kräftor 1 lök 4 små paprikor (eller två vanliga affärsköpta plus en stor chili) 1 squash 2 vitlöksklyftor 3-4 potatisar Vatten Berbere (etiopiskpeppar) Spiskummin Koriander (mald, ej blad) Smör Mjöl Helst bör smöret skiras innan använding, så det tål en högre temperatur
Äppelchutney 1 äpple 1/2 dl russin mald kanel vitlök etiopiskpeppar (kryddblandning med bl a cayenne och chilipulver) En chilifrukt, färsk eller torkad Mixa allt, krydda efter smak
anchochili, curry och etiopiskpeppar. Krydda med salt, anchochili, curry och lite etiopiskpeppar. Var försiktig med den etiopiskapepparn bara, den är jättestark
2 msk Berebere , Etiopiskpeppar. 1 msk svartpeppar, malen. Bryn lökklyftorna i lite olja i en gryta, lägg i och bryn köttet (ex fransyska) som är skuret i stora bitar