Idag äter jag lunch på Klostergatans Fisk med min fina kompis Sally. Hon äter en smarrig fisksoppa och jag en sejfile med räkor och vitvinssås med dill
Marinaden påminner lite om ceviche men här är det avokado som ska i och inte fisk. Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch
Jag tror att jag åt denna lunch förra veckan och jag kommer göra nått liknande idag, dels för det är så jäkla gott och dels för det går så himla snabbt att trolla fram den
Som lunch, entrérätt eller vickningsrätt passar den lika bra. Särskilt bra passar den till rökt fisk och ägg, men du kan också använda den som den är till kalla fiskrester som du kanske blandar i en sallad
Vi brukar få den på jobbet och varje gång blir man liksom lite extra glad när man står i den där evinnerliga matkön, för man vet att det blir en god lunch
Att använda sig av fisk i portionsbitar, tycker jag kan vara smart när man vill ha inkokt fisk i liten mängd, kanske för enbart en eller två, eller som för oss när vi ska ha en lunch bara familjen
Jag äter mycket fisk, fågel och gillar även kött och skaldjur massa med. Lunch/ middag. Jag äter allt möjligt till lunch, men föredrar lax i ugn och med squash