Confit tomat recept

Confit byaldi - Mammas ratatouille

Confit byaldi - Mammas ratatouille

Skär paprika, zucchini, tomater, aubergine och rödlök i tunna skivor. 13 tomater. 11 röd paprika 1 gul zucchini 1 grön zucchini 3 tomater 1 aubergine 1 rödlök (använd gärna färsk knipplök med blast) 1 hel vitlök färsk timjan havssalt, svartpeppar smör eller olivolja till formen 5 –6 lagerblad olivolja bröd, grönsallad och kallpressad olivolja till serveringSätt ugnen på 160 grader

KÖRSBÄRSTOMATER CONFIT

FÖRDELA KÖRSBÄRSTOMATERNA PÅ UNGSFATET SÅ DE INTE RÖR VARANDRA. LÄGG I KÖRSBÄRSTOMATERNA MED SNITTSIDAN NEDÅT
Confit Byaldi

Confit Byaldi

Av tomater och lök blir det lite svinn, då de yttersta ej går att använda. Confit Byaldi är mycket lik ratatouille innehållsmässigt
Confit Byaldi

Confit Byaldi

Av tomater och lök blir det lite svinn, då de yttersta ej går att använda. Confit Byaldi är mycket lik ratatouille
Confit Byaldi

Confit Byaldi

Skålla tomaterna och ta bort skalet och kärnorna. Tärna dem och spara tomatjuicen. Tillsätt tomater, tomatjuicen, timjan, persilja och lagerblad
Romersk kyckling

Romersk kyckling

När vitlöken steks långsamt på låg värme så att den i princip långsamkokas i oljan (ungefär som confit på franska) blir den ljuvligt mild och lite nötig i smaken

Zucchinigratäng med grillad paprika

Zucchinigratäng med grillad paprika, mozzarella och ostsås För skruttig för att laga confit byaldi, men med en hel del gott i kylen såsom zucchini tog jag inspiration från Jonas goda zucchinilasagne med kyckling och en härlig tomatsås

Kryddig tomatmarmelad

Halvera tomaterna på ena sidan om stjälkfästet. Koktiden beror helt på tomaternas beskaffenhet. Varje gång du tittar till din marmelad kan du fiska upp tomatsskal som lossnat

Zucchinigratäng med grillad paprika

För skruttig för att laga confit byaldi, men med en hel del gott i kylen såsom zucchini tog jag inspiration från Jonas goda zucchinilasagne med kyckling och en härlig tomatsås

Ratatouille

Som egentligen heter confit Byaldi, och är en turkisk rätt med liknande smak som ratatouillle.  Smaka av med salt, socker (för att framhäva tomatsmaken) och nymald svartpeppar

Romersk kyckling LCHF

När vitlöken steks långsamt på låg värme så att den i princip kokas i oljan (ungefär som confit på franska) blir den ljuvligt mild och lite nötig i smaken