Citronpajer finns det massvis med olika recept på. Bränn sedan av marängen lite med en brüleebrännare. Det tar lite tid med att man måste vänta och så, men att röra ihop grejerna och så tar inte särskilt lång tid
En härlig fredag som har spenderats i köket med roliga saker och självklart har det njutits av ljuvlig citronpaj som blev om möjligt ännu godare dagen efter
Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med ½ dl vatten tills temperaturen är 125°. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat
En paj som påminner om denna är min citronpajmed varmvispad maräng. När den har svalnat ordentligt gör jag en superenkel vit choklad-pannacotta (självklart utan gelatin) och häller över lemoncurd-fyllningen
Jag tycker den är god utan, men att den blev väldigt fin medmarängtopparna på. Den här citronpajen har jag gjort många gånger, men det är första gången som jag spritsar maräng uppepå