Rabarberchutney. Tänkte bjuda på en chutney & ett kryddsmör, de båda funkar fint till en grillad köttbit men är även grym till en nystekta makrillen & de grillade grönsakerna
Finhacka rödlök, vitlök och chili. Att göra chutney på rabarber är supergott, dessutom passar det perfekt att göra om du inte hinner baka paj på allt om du odlar egen rabarber
Rabarbern är precis färdig här i Tärnaby nu men jag kan tänka mej att i södra Sverige har den redan blommat över men ni som kanske har kvar i frysen kan ännu göra en god chutney till det grillade eller varför inte som gåbortspresent
Jag har ju glömt ge er receptet på rabarberchutneyn som jag gjorde för länge se'n. En god chutney med mycket ingefärasmak, i alla fall den här eftersom jag tog den större mängden ingefära
Dela, kärna ur och finhacka chilin. Jag började redan igår med att göra en rabarberchutney. Jag som älskar ingefära tyckte att det här var en jättegod chutney men med den tydliga ingefära-smaken passar den nog bäst till fläsk-kött eller kyckling
Skala rabarber och skär i 2 cm långa bitar, koka den med rödlök, ättika och vatten i ca 10 minuter. ha sedan i socker, chili och salt och koka på svag värme i ca 30 minuter
Halvera, skala och finhacka lök och vitlök, halvera, kärna ur och finhacka chilin. Pressa den rivna ingefäran genom vitlökspress så att vätskan kommer i chutneyn, strö i senapsfrön