Chutney rabarber rödlök chili recept

Chutney med chili.....

Chutney med chili.....

I helgen blev det gjort rabarberchutney för första gången. Jag fick massor av rabarber av min snälla moster och till det min egenodlade chili
Chutney, het

Chutney, het

När jag tog upp de sista rabarberna för i år, tänkte jag att det skulle vara kul att göra sin egen chutney
Rabarber.

Rabarber.

Rabarberchutney. Tänkte bjuda på en chutney & ett kryddsmör, de båda funkar fint till en grillad köttbit men är även grym till en nystekta makrillen & de grillade grönsakerna
Chutney med indiska smaker

Chutney med indiska smaker

Skiva rabarbern, frukten och löken i bitar. En het och kryddstark chutney som passar perfekt till kycklingsspett eller att ha till indisk mat
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Finhacka rödlök, vitlök och chili. Att göra chutneyrabarber är supergott, dessutom passar det perfekt att göra om du inte hinner baka paj på allt om du odlar egen rabarber
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Något som är gott att gör av rabarber och som passar utmärkt till grillat är en chutney

Rabarberchutney

Rabarbern är precis färdig här i Tärnaby nu men jag kan tänka mej att i södra Sverige har den redan blommat över men ni som kanske har kvar i frysen kan ännu göra en god chutney till det grillade eller varför inte som gåbortspresent
Rabarberchutney med ingefära och chili

Rabarberchutney med ingefära och chili

Jag har ju glömt ge er receptet på rabarberchutneyn som jag gjorde för länge se'n. En god chutney med mycket ingefärasmak, i alla fall den här eftersom jag tog den större mängden ingefära
Rabarber- och mangochutney

Rabarber- och mangochutney

Recept på en smakfull rabarber- och mangochutney är som följer. Hur som helst föll det sig så att jag överraskade mig själv och kokade en chutney
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Dela, kärna ur och finhacka chilin. Jag började redan igår med att göra en rabarberchutney. Jag som älskar ingefära tyckte att det här var en jättegod chutney men med den tydliga ingefära-smaken passar den nog bäst till fläsk-kött eller kyckling

Rabarberchutney

Skala rabarber och skär i 2 cm långa bitar, koka den med rödlök, ättika och vatten i ca 10 minuter. ha sedan i socker, chili och salt och koka på svag värme i ca 30 minuter

Nykokt rabarberchutney

Ett nytt recept då jag varken hade färsk ingefära eller chili hemma. Nu luktar det god chutney i huset

Rabarberchutney och havretopping

Halvera, skala och finhacka lök och vitlök, halvera, kärna ur och finhacka chilin. Pressa den rivna ingefäran genom vitlökspress så att vätskan kommer i chutneyn, strö i senapsfrön