1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Dela rabarbern i centimeterstora bitar och hacka övriga ingredienser fint. Blanda allt i en kastrull och låt det koka ihop till dess att chutneyn tjocknar
Jag har ju glömt ge er receptet på rabarberchutneyn som jag gjorde för länge se'n. Det gick hyfsat bra, men motivationen och arbetstempot var väl kanske inte på topp
Tänkte först lägga ut standardreceptet på rabarberchutney men det som jag har verkar andra också ha. Detta må vara en bakblogg men näst bäst efter bakning gillar jag att plocka bär och svamp samt safta och sylta
Rabarberchutney. I helgen plockade jag med rabarber från mor och fars trädgård och dessa fick bli till en supergod rabarberdessert som Gustav fixade i lördags, då vi lagade tre-rätters i deras nya hus
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.