Jag har dessutom ett gäng bakpotatisar i ugnen så jag gissar att vi överlever den här dagen också. Gjord på gårdagens bröd och härligt krämiga champignoner smaksatta med vitlök och basilika
Skär champignonerna i mindre bitar samt hacka löken och vitlöken. Istället använder jag min lergryta och låter grytan stå i minst tre timmar i ugnen innan jag reder såsen
4 st portobellosvampar eller 6 champignoner. Sätt ugnen på 230°C. Grädda i ugnen i ca 15. 6 champignoner. Det finns mycket gott man kan göra av smördeg, det här är min favorit
Dels helstekt fläskfilé, som minsann var finmat på den tiden, med gräddstuvade champignoner. Eftersom ni vid det här laget insett mitt budskap är det bara att vika en höstlig söndagseftermiddag och njuta av att i lugn och ro ta sig an de olika momenten fram till en ljuvlig stund vid matbordet
Marinerade ugnstorkade Cocktailtomater 2 askar Cocktailtomater Flingsalt Torkad Timjan Kallpressad Olivolja eller Rapsolja Halvera tomaterna och lägg i en ugnsform. Torka i ugnen på 75° i 6 timmar. Marinerade Champignoner 6 st Kastanjechampignoner 1 dl Kallpressad Olivolja 2 tsk Vit Balsamvinäger 1 msk Färsk Dragon Havssalt och nymald Vitpeppar Skär sex stycken Kastanjechampignoner i jämna skivor
Gör likadant med champignonerna. Stek 5 minuter till , ställ sen in pannan i 175° ugn i 20 minuter. Vintergrillning Jag hittade till min förvåning, närproducerat kött från Jämtlandsgården , på min lilla Konsumbutik
Fräs strimlad bacon och champignoner var för sej. Smörj en ugnsform, lägg i den avsvalnade pastan, ovanpå lägger du baconmixen och slutligen häller du över såsen
100 gr champignoner, hackad. Värm upp ugnen till 200 C (varmluft 180 C). Skeda upp blandningen i dina muffinform och låt sedan bakas i ugnen i ca 20 minuter tills de fått en fin färg. Ta ur muffinformen från ugnen, låt svalna 5 minuter innan du försiktigt tar upp dina quiche. 100 gr champignoner
Skär champignonerna och salladslöken i minre bitar. Ringla över lite olivolja och salta och peppra kycklingfiléerna och grilla dem i ugn eller på grillen
Fräs strimlad bacon och champignoner var för sej. Smörj en ugnsform, lägg i den avsvalnade pastan, ovanpå lägger du baconmixen och slutligen häller du över såsen