Fräs fettet i en gryta. Skär den istrimlor. Lägg igrytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
Den avnjuts bäst med inlagda rödbetor, skånsk senap och kanske litebrunkål. Vi lovade ju er att ni skulle få veta vad som lagades tilli köket igår och då är det väl på sin plats att avslöja det
Grönkål äter man tydligen främst i Halland vidjuletid och då kallas den för långkål, här nere i våra delar av landet är det mest brunkål som äts tillskinkan och på andra platser är det rödkål som gäller
Vi har minskat antal rätter på julbordet med åren och serverar varken rödkål eller brunkål. Lägg den i en traktörpanna eller låg gryta och häll på vin, honung och crema dibalsamico
Häll sedan ner det i en annan stor gryta. lovade er lite julmatsrecept. Viduppvärmning så lägg i en gryta, när det kokar så sänk värmen, rör ilitemargarin och låt småputtra genomvarmt och smaka av