Koka upp grönsaksbuljongen i en gryta och håll den varm under tiden som du lagar din risotto.
Fräs lökhack, timjan och ris i oljan tills riset är genomskinligt.
Tillsätt ca 2 dl buljong i grytan och låt det koka in sakta på svag värme under tiden som du rör, då och då.
Fortsätt späda på med den varma buljongen, lite i taget och fortsätt att röra i risotton med jämna mellanrum. Gör så under ca 20 minuter, smaka på risotton som fortfarande ska ha lite tuggmotstånd i riskornen när den är färdig.
Repa grönkålsbladen och ta bort de hårda stjälkarna, riv i mindre bitar och tillsätt i risotton när ca 5 minuter återstår av kokningen.
När din risotto är färdig rör du i osten, smakar av med salt och peppar och serverar, antingen som ensamrätt eller till en bit kött eller fisk
Kryddmix till fläskkött
½ tsk
mejram
½ tsk
timjan
½ tsk
lökpulver
½ tsk
paprikapulver
½ tsk
malen torkad ingefära
½ tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
½ tsk
socker
1 krm
vitpeppar
Blanda samma alla kryddor och gnid in köttet med mixen.
Låt köttet ligga ca 1 timme så att smakerna har en chans att tränga in innan du tillagar det.
Man kan anpassa innehållet i pajen efter eget smak och tycke. Både matpaj och dessertpaj. Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg
Även om jag vart i Thailand och Hemsedal. Och glad påsk of course. Kanske baka en tårta eller två. Den här tårtan bakade jag i alla fall till jobbets påskfika i går ochden blev verkligen tok-god
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn purjolöken i några minuter. Kaviar- och purjolöksgratäng. En fiskrätt i barnens smak som passar perfekt att starta upp veckan med
Med dessa smoothies får du ny energioch blir en piggelin. Både gojibär och nyponskal är rika på C-vitamin och antioxidanter och dessutom fyllda med härliga smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.