Grönkålsrisotto och en kryddmix.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grönkålsrisotto
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 3 dl risottoris
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk olja
  • 8 dl varm grönsaksbuljong
  • 2 dl västerbottensost
  • 5 färska grönkålsblad, repa bort stjälken
  • salt och peppar
  • Koka upp grönsaksbuljongen i en gryta och håll den varm under tiden som du lagar din risotto.
  • Fräs lökhack, timjan och ris i oljan tills riset är genomskinligt.
  • Tillsätt ca 2 dl buljong i grytan och låt det koka in sakta på svag värme under tiden som du rör, då och då.
  • Fortsätt späda på med den varma buljongen, lite i taget och fortsätt att röra i risotton med jämna mellanrum. Gör så under ca 20 minuter, smaka på risotton som fortfarande ska ha lite tuggmotstånd i riskornen när den är färdig.
  • Repa grönkålsbladen och ta bort de hårda stjälkarna, riv i mindre bitar och tillsätt i risotton när ca 5 minuter återstår av kokningen.
  • När din risotto är färdig rör du i osten, smakar av med salt och peppar och serverar, antingen som ensamrätt eller till en bit kött eller fisk
  • Kryddmix till fläskkött
  • ½ tsk mejram
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk malen torkad ingefära
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk socker
  • 1 krm vitpeppar
  • Blanda samma alla kryddor och gnid in köttet med mixen.
  • Låt köttet ligga ca 1 timme så att smakerna har en chans att tränga in innan du tillagar det.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.