Så här slänger du ihop 15 näringsrika, lättbakade, mättande frallor som håller länge, går utmärkt att frysa och smakar pang. 15 styck superfrallor. 400 gram bovetemjöl. Låt nu frallorna jäsa i 90 minuter (eller längre, det beror lite på temperaturen i ditt kök). 400 gram bovetemjöl
Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfria surdegsbröd/frallor. 270 g provena havrebrödsmix (ta annat lite grövre mjöl eller t ex bovete om du inte tål havre). 270 g provena havrebrödsmix (ta annat lite grövre mjöl eller t ex bovete om du inte tål havre)
Hittills har det mest lästa och uppskattade receptet på bloggen varit bovetefrallorna. Anledningen är att de har dåliga erfarenheter sedan tidigare av smaken av bovete
Idag gjorde jag mina Bovetefrallor, dom är glutenfria, nötfria och vegan så dom passar dom flesta. Jag rekommenderar inte att göra för stora då bovete är ganska kompakt och inte så fluffigt som bröd
Jag har också i Bovetemjöl som binder ihop degen bra. Dessa frallor bakas på Skrädmjöl, en lite "bortglömd" mjölsort som ger en väldigt god och mustig smak till brödet
Vanligtvis blir det Fröknäcke som är ett enkelt bröd att smeta ut på ett bakplåtspapper, men igår provade jag att baka ett mjukt bröd gjort på glutenfritt bovete
Hittills har det mest lästa och uppskattade receptet på bloggen varit bovetefrallorna. Anledningen är att de har dåliga erfarenheter sedan tidigare av smaken av bovete