4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Mortla saffran och fänkålsfrö med lite grovt salt och tillsätt. Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
Bouillabaise är i min bok en av de stora klassiska franska rätterna, och därmed en enormt stor del av vårt västerländska matarv (lite som min bourguignon, hint hint, och ungefär lika svårstavad
Fräs den i en gryta med smör. Späd med vitt vin och låt det koka in. Smaka av med salt och peppar. 11/2 g saffran. Tillsätt tomatpuré och saffran och låt fräsa i 3 minuter. 1Blanda majonnäsen med riven vitlök och lite cayennepeppar till en aioli. 1Servera i djupa tallrikar med kokta musslor, skalade räkor, sprödvärmd baguette och aioli
Fräs ihop med fänkål i oljan. Tillsätt saffran, tomater, morot (jag gjorde halvmånar), vatten (lika mycket som ryms i den tomma tomatburken), vin och buljongen
Det här är en rätt som känns lyxig och serveras ofta på fina restauranger, viktigt är att ha en bra fond, det ger stor skillnad i smak jämfört med koncentrerad på flaska