Bouillabaisse med saffran recept

Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse är en supegod fisksoppa medsaffran i och skaldjur. Strimla pujolöken och fräs den i en soppkastrull med lite smör eller olja
Bouillabaisse – grundrecept

Bouillabaisse – grundrecept

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 0,5 st purjolök(ar) 400 gram potatis(ar) 300 gram morötter 0,5 st fänkål 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör 1 gram saffran 1 tsk chiliflakes 2 msk tomatpuré 3 dl vitt vin 0,5 l vatten 3 dl vispgrädde 2 msk fiskfond 300 gram laxfilé(er) , färsk 300 gram torskfilé , färsk 240 gram skalade räkor 0,5 kg färska musslor 0,5 msk färsk timjan 0,5 st citron(er) 4 krm salt 2 krm svartpeppar Köp receptet
Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Bouillabaisse St John

Bouillabaisse St John

Servera med hackad persilja och rouille. Tillsätt timjan, rosmarin, fänkålsfrön, lagerblad, persiljestjälkar och saffran
Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Bouillabaisse och rouille med rostad paprika

Mortla saffran och fänkålsfrö med lite grovt salt och tillsätt. Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god
Vegansk bouillabaisse

Vegansk bouillabaisse

Bouillabaise är i min bok en av de stora klassiska franska rätterna, och därmed en enormt stor del av vårt västerländska matarv (lite som min bourguignon, hint hint, och ungefär lika svårstavad
Enkel bouillabaisse – recept

Enkel bouillabaisse – recept

Fräs den i en gryta med smör. Späd med vitt vin och låt det koka in. Smaka av med salt och peppar. 11/2 g saffran. Tillsätt tomatpuré och saffran och låt fräsa i 3 minuter. 1Blanda majonnäsen med riven vitlök och lite cayennepeppar till en aioli. 1Servera i djupa tallrikar med kokta musslor, skalade räkor, sprödvärmd baguette och aioli
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Servera med gott bröd och en klick aioli. Smaka av och krydda upp med salt, peppar och tabasco. Smaka av med citron, salt och peppar
Bouillabaisse med aioli

Bouillabaisse med aioli

Gnugga sönder saffranetmed en sked i kuvertet. Förvara aiolin i en glasburk med lock i kylen. Fräs lök, vitlök och saffran i en stor gryta med olja
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Fräs ihop med fänkål i oljan. Tillsätt saffran, tomater, morot (jag gjorde halvmånar), vatten (lika mycket som ryms i den tomma tomatburken), vin och buljongen
Bouillabaisse med rouille

Bouillabaisse med rouille

Tillsätt lök, zucchini, morot, fänkål, skalade tomater, vitt vin, hönsbuljong, kapris och saffran. Börja med att skala räkorna

Bouillabaisse

Smaka av med valfria örter jag hade färsk persilja och lite färsk oregano. ½ gram saffranbuljongen från musslorna
Bouillabaisse Pronto

Bouillabaisse Pronto

Lägg i en oljad ugnsfast form med höga kanter. Tillsätt spiskummin, fänkål och saffran. Smaka av med salt och peppar
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Fräs i en stor gryta med lite olivolja, tillsätt tomatpuré, saffran, tärnade tomater, lager blad och en kvist timjan
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. 10 st musslor med skal. 1⁄2 g saffran. Skala och hacka löken och vitlöken
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Det här är en rätt som känns lyxig och serveras ofta på fina restauranger, viktigt är att ha en bra fond, det ger stor skillnad i smak jämfört med koncentrerad på flaska
Bouillabaisse med rouille

Bouillabaisse med rouille

Fräs lök, vitlök, morot, fänkål och saffran i olja utan att det får färg. Koka upp, späd med vatten om soppan blivit för tjock