Vad du behöver200 g chorizo1 st gul lök1 tsk rökt paprikapulver1 st squash - 300 gram10 st cocktailtomater - 125 gram1 burk stora vita bönor - 400 gram Salt0
Servera med något du gillar. Kanske inte en klassisk brasiliansk böngryta, men nära nog i alla fall. Nu ska jag ut och springa som en snöflinga sen ska jag avnjuta en stor skål med hallon och kesella och slappetislappa med Michael Connellys "Fågelskrämman"
Servera böngrytan varm med kokta vitkålsklyftor. Låt dem rinna av och lägg dem i en kastrull tillsammans med sidfläsket skuret i skivor eller sockerbitsstora tärningar
Servera böngrytan varm med kokta vitkålsklyftor. Låt dem rinna av och lägg dem i en kastrull tillsammans med sidfläsket skuret i skivor eller sockerbitsstora tärningar
Garnera grytan med koriander och servera med tortilla-chips, jalapeño och gräddfil. chorizokorvar. 1chorizokorvar (300 g) 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 3 skiva bacon 3 msk olivolja 3 msk tomatpuré 1 tsk malen spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk chilipeppar ancho style 1 st hönsbuljongtärning 1 burk krossade tomater (400 g) 400 g vita bönor i tomatsås en burk 400 g kidneybönor en burk, sköljda och avrunna 3 msk färsk koriander hackad Till servering tortillachips inlagd jalapeño gräddfil Skiva korven. Vänd ner det frästa i böngrytan och koka cirka 3 minuter. 1Tips Om du använder extra kryddig chorizo, minska eventuellt på mängden kryddor
Då var det höst och med det vet alla som hänger på matbloggar att det är dags för grytor igen. Efter att allting har kokat, är det dags att steka den skivade chorizon, den grovt hackade vitlöken och stekfläsket som skurits i bitar
Garnera grytan med koriander och servera med tortilla-chips, jalapeño och gräddfil. Tips Om du använder extra kryddig chorizo, minska eventuellt på mängden kryddor
Vi blir glada av den rökiga smaken i böngrytanmedchorizo. Om inget annat, ringar den in det inte helt oproblematiska med att bli en del av det omhuldade gastroblissemanget och växa ur sina kläder