Dokumentärer är något av det bästa jag vet, på filmfestivalen i Göteborg tittar jag nästan uteslutande på dokumentärer, verkligheten slår nästan alltid fiktionen
Det allra bästa med hösten och vintern tycker jag är alla värmande grytor och soppor. Ni marinerar först och främst köttet en liten stund innan tillagning i en himmelsk kryddblandning som sätter prägel på hela rätten
Onsdagens recept är ett tips från bloggläsaren Agnes som i det här berätta om dig själv-inlägget tipsade om en varm couscoussalallad hon hade som sin special-bjudrätt
Ni kan också servera daal tillsammans med naan-bröd, ris, quinoa, couscous. När ni lagar indiskt - eller vilken kryddstark rätt som helst egentligen - så ska ni alltid låta kryddorna rosta i pannan innan ni tillsäter vätskan
Denna sallad är baserad på färsk persilja, couscous, tomat, lök, olja, citron och kryddor. Så jag placerade helt enkelt en krämig burrata på toppen av rätten och skar sedan ett litet snitt i osten
Till kycklingen serverade jag couscous blandad med bland annat aprikos och chili. I boken finns både klassiska afrikanska rätter som har gått i arv från mor till dotter i århundraden, och Marcus egna, afrikainspirerade recept
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Läs mer om eller köp boken ”Sju steg till ett friskar jag utan gluten mjölk och socker” om du vill ha bästa boken för en rejäl grundkurs i hur du äter rätt och gott, planerar och lägger om kosten
Läs mer om eller köp boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten mjölk och socker” om du vill ha bästa boken för en rejäl grundkurs i hur du äter rätt och gott, planerar och lägger om kosten
Vi åt med ris men couscous är gott till också, tar upp mer sås tycker jag. Receptet är som sagt väldigt basic så känn dig fri att lägga till saker som enbär, lagerblad och andra smaksättare (Kryddor här säljs i 100 grams paket för typ 30 pix, dyrt om man bara behöver det till en rätt)