Atamon äppelmust recept

Svärfars äppeldryck/äppelsaft/äppelmust

Svärfars äppeldryck/äppelsaft/äppelmust

Äppledryck/äpplesaft/äpplemustger ca 4-5 liter äppledricka/äpplesaft/äpplemust4 - 5 kg äpplen, ca 8 liter rensad frukt i bitar4 liter vatten2 msk citronsyra1 tsk natriumbensoat (Atamon fungerar också)500 gram socker ca 2,5 dl per deciliter avrunnen äppelsaftVälj äpplen utan skador
Äpplen i mängder

Äpplen i mängder

Lite lagom med socker tillsattes och även lite Atamon och hela härligheten fördelades i lagom stora förpackningar och gömdes i frysen

Alla dessa underbara äpplen!

Ska du göra äppeljuice eller äppelmust (som är utan tillsatt vatten med bara juice av krossade samt silade äpplen) så behöver du en råsaftcentrifug eller juicepress

Pikant rabarbersylt

Ta grytan från värmen, skumma och tillsätt Atamon. Slå över äppelmust och låt rabarbern koka i 10 minuter. 1 dl äppelmust. 2 tsk Atamon