Arabiska mat ris recept

Maklobe på irakiskt vis

Maklobe på irakiskt vis

Maklobe betyder “upp- och nervänd” på arabiska. Man varvar alla grönsaker snyggt i botten av grytan, toppar med ris och efter tillagning vänder man på grytan, upp och ner
Fyllda squash/paprika

Fyllda squash/paprika

Libanesisk mache kosa som det heter på arabiska. Blanda nötfärs, krossade tomater,pressa vitlöken, svartpeppar,kryddpeppar, salt, tomatpuré
Snabblagad marockansk kycklinggryta

Snabblagad marockansk kycklinggryta

Jag har en kollega som kommer från Marocko, hon undervisar i franska och arabiska och jag älskar när hon berättar om sitt gamla hemland

Dubai resedagbok dag 6

Här var försäljarna påstridiga och riktigt snabba med att klä barnen i arabiska huvudbonader. Till maten bjöds vi på The big show

Lunch hos Mari

Lunch hos Mari. I eftermiddag åkte jag iväg till Mari. Jag var handledare till henne när hon hade praktik på mitt jobb i våras
Födelsedagsfirande

Födelsedagsfirande

men det hjälpte kanske att pappa slog dubbelslag och kunde bara besöka kundskapsstegar, mamma fick inte rätt om hon svarade på arabiska, Hansson fick bara sportfrågor och Adde helt enkelt inte fick lika många bildfrågor som jag
Curry potatis

Curry potatis

Grytan görs på potatis och köttbullar som på arabiska kallas för Rass asfor som betyder fågelhuvud. Jag gillar stark mat så jag brukar använda het chilipeppar

Ugnsbakad fylld kyckling (dejaj mahshi)

Du hittar den här rätten i många arabiska länder, ex Libanon, Syrien, Palestina, Egypten, Jordanien… Självklart skiljer sig kryddningen åt mellan länderna, liksom vad man fyller kycklingen med

Ugnsbakad fylld kyckling (dejaj mahshi)

Du hittar den här rätten i många arabiska länder, ex Libanon, Syrien, Palestina, Egypten, Jordanien… Självklart skiljer sig kryddningen åt mellan länderna, liksom vad man fyller kycklingen med
Caponata

Caponata

Araberna introducerade socker, ris och citrusfrukter, och det arabiska inflytandet märks främst i sicilianska bakverk, där marsipan är ett vanligt inslag

Sumac

Den strös ofta över hoummus och andra arabiska förrätter, s. romansallad), tomat, morot, gul lök, citronsaft, olivolja, mynta, persilja och stekt pitabröd i strimlor – och sumac

Pilau med het currry och mangold

Den afrikanska, indiska och arabiska som gör att maten blir till en enda god kryddblandning. I skuggan under en grästak, sittandes på golvet med mattor under oss som bord och duk i ett

Saffran

Namnet saffran kommer från det arabiska ordet asfar som betyder gult, via spanskans azafrán. Italienarna använder saffran just i sin risotto milanese – en len blandning av långsamkokt rört ris av god kvalitet i fyllig buljong med parmesan som gör den oemotståndligt krämig och fjärran ”risotton” som skolmatsalarna serverade när jag var liten