Maklobe betyder “upp- och nervänd” på arabiska. Man varvar alla grönsaker snyggt i botten av grytan, toppar med ris och efter tillagning vänder man på grytan, upp och ner
men det hjälpte kanske att pappa slog dubbelslag och kunde bara besöka kundskapsstegar, mamma fick inte rätt om hon svarade på arabiska, Hansson fick bara sportfrågor och Adde helt enkelt inte fick lika många bildfrågor som jag
Grytan görs på potatis och köttbullar som på arabiska kallas för Rass asfor som betyder fågelhuvud. Jag gillar stark mat så jag brukar använda het chilipeppar
Du hittar den här rätten i många arabiska länder, ex Libanon, Syrien, Palestina, Egypten, Jordanien… Självklart skiljer sig kryddningen åt mellan länderna, liksom vad man fyller kycklingen med
Du hittar den här rätten i många arabiska länder, ex Libanon, Syrien, Palestina, Egypten, Jordanien… Självklart skiljer sig kryddningen åt mellan länderna, liksom vad man fyller kycklingen med
Araberna introducerade socker, ris och citrusfrukter, och det arabiska inflytandet märks främst i sicilianska bakverk, där marsipan är ett vanligt inslag
Den strös ofta över hoummus och andra arabiska förrätter, s. romansallad), tomat, morot, gul lök, citronsaft, olivolja, mynta, persilja och stekt pitabröd i strimlor – och sumac
Den afrikanska, indiska och arabiska som gör att maten blir till en enda god kryddblandning. I skuggan under en grästak, sittandes på golvet med mattor under oss som bord och duk i ett
Namnet saffran kommer från det arabiska ordet asfar som betyder gult, via spanskans azafrán. Italienarna använder saffran just i sin risotto milanese – en len blandning av långsamkokt rört ris av god kvalitet i fyllig buljong med parmesan som gör den oemotståndligt krämig och fjärran ”risotton” som skolmatsalarna serverade när jag var liten