Hämtad från Anna Bergenströms bok ‘sött, sweet, dolce’ kommer detta recept på Torta di Verona, som påminner om tiramisu, men är gjord på sockerkaka som toppas med blåbär istället
Vispa äggen pösigt och tillsätt socker, rivet citronskal och apelsinskal, vaniljsocker och kanel. Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta di riso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
150 g lax i ugn, sås på 100 g smör, 1 msk apelsinsaft, skal från en halv apelsin, citronsaft, vittvinsvinäger, salt och peppar, 70 g ruccolasallad, en bit gurka, fyra körsbärstomater, 1 glas tort vitt vin, 1 glas vatten
Att en vanligtvis mörk och kulen januaridag plötsligt befinna sig bland palmer, husväggar klädda av cerise bougainvillea, apelsinträd i var och varannan trädgård, med solsken från klarblå himmel och ett underbart klimat kan få vilken svensk västkustbo tro en hamnat i paradiset
Exempelvis kanel, kardemumma, laktritspulver, mintarom, hackade nötter, torkad frukt eller om du pressar i en halv apelsin och lite apelsinskal får du smak av apelsinchoklad
Mycket god kaka med smak av mandel, apelsin och citron. Till efterrätt bakade jag den lättare italienska varianten av Torta della nonna (=mormors kaka) som Leila har i sin kokbok "A piece of cake"
Lägg dem i en kastrull och häll på apelsinsaft, citronsaft och socker. 1 st apelsin. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i matberedaren med plastkniven monterad