Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Tortadi riso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Den påminner om en svensk ostkaka, fast med samma söta, utpräglade mandelsmak som tortadi riso. Den här kakan serveras traditonellt vid bondbröllop i Romagna, enligt Artusi
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Blanda sedan samman torra och våta ingredienser till en jämn smet. En äppelkaka som går att äta som sockerkaka eller som efterrätt med en klick vispad grädde
Condividi. Ingredienti. Una manciata di olive nere alla greca. Difficoltà. Porre gli spinaci in una padella capiente (tipo WOK) assieme a un filo generoso d’olio e un pizzico di sale
Richiudere i lembi della pasta brisèe sulla torta. Condividi. Ingredienti. Difficoltà. Stendere la pasta brisèe in una tortiera e riempirla con la farcia preparata precedentemente facendo attenzione di liverllarla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.