Lägg upp svartrötter, spenat, ägg och ansjovis på fat. frityrolja. Här har Filip Fastén valt att demontera en klassiskJanssonsfrestelse och förvandla den till en sallad
Rätten är i stort sett en potatisgratäng med ansjovisi och den är pudrad med skorpsmulor på toppen. Löken och rotsakerna till lådan fräses en stund ioljani en kastrull
Öppna ansjovisen och spara allt spadet. Tillsätt ägg, senap, vinäger och olja. Tänkte bjussa er på en påskbuffé som ni kan efterapa rätt av, ta tipsifrån eller hämta inspirationifrån och sedan göra er egna
Utöver den traditionellatillredningenfinns "Karlssons Frestelse" då ansjovisen byts ut mot köttfärs, och en VegetariskFrestelse som fått namnet "Hansson"
ansjovisspadifr en av burkarna. liteolja eller smör. Det kokades ägg, piffades med räkor, gjordes ugnsomeletter och massor av potatis skalades, skars och Vi stekte lök tillJanssonsFrestelse, ett M Å S T E ju på julbordet för många
Salladen innehålleransjovisfiléer men inte de där vanliga (Grebbestads) som används tillJanssonsfrestelse utan de här ska vara inlagdaiolja, vi använde oss av de som Zeta har inlagdaisolrosolja
Janssonsfrestelse som vi alla känner till, är en gratäng gjord på potatis, lök och ansjovis. Om man istället för ansjovis använder köttfärs kallas det Karlssons frestelse