Anka temperatur recept

Helstekt anka

Helstekt anka

Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Helstekt anka

Helstekt anka

Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Fikonsås till anka.

Fikonsås till anka.

Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan. En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka
Julgodis del 3 - Bounty

Julgodis del 3 - Bounty

Ta fram till Kalle anka på julafton. 10 min beroende på temperatur).    . I helgen har det bakats julgodis i ett hejdundrans tempo
Träkolsgrillat ankbröst på apelsinbädd med gräddsås och ugnspotatis

Träkolsgrillat ankbröst på apelsinbädd med gräddsås och ugnspotatis

Vad man ska tänka på när man grillar anka är att den är fet och att fettet lätt tar eld. Vik ihop till ett tätt paket, låt grilla i indirekt värme till brösten har en temperatur på  58-59 C. Gräddsås2 dl grädde1msk cointreauköttsaft från den färdiga uppskurna ankanKoka ihop på medelvärme under omrörning till lagom konsistens,  smaka av och tillsätt ev lite saltKryddmix1 kanelstång1 bit pomerans3 hela kryddnejlikor1 msk farinsocker1 tsk hel svartpepparmixa i kryddkvarnSugarsnaps200 g färska sugarsnapsÅngkoka sugarsnaps i 5-10 minuter tills det känns lagom krispigaAnkbrösten och kryddmixen är taget ur "Paul grillar" av Paul Svensson 2 ankbröst á
Ankbröst med potatiskaka, apelsinglace och smörstekt grönkål

Ankbröst med potatiskaka, apelsinglace och smörstekt grönkål

Anka. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Anka. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). När ankbrösten uppnått önskad temperatur, ta ut dem och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 min. Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader
Ankbröst med oliver i sherrysås

Ankbröst med oliver i sherrysås

Jag har inte lagat så mycket anka men det här blev väldigt gott. Det viktiga med anbröst är att få rätt temperatur
Kycklinggratäng med smak av Ajvar!

Kycklinggratäng med smak av Ajvar!

Just nu sitter M&M med farfar och tittar på Kalle Anka, Farfar konstaterade att det var samma Kalle Anka som han såg på när han var liten fast på bio
Rillette - på fläskkött

Rillette - på fläskkött

Ett smörgåspålägg som är som en slags trådig paté och som här av fläskkött, men även av anka, gås och fisk finns
Lite vilt på juldagen

Lite vilt på juldagen

För er som inte vill äta ännu mer skinka idag, eller bara fantisera om annan mat, kommer här ett recept med anka
Signature, Awesome, and Fusion Bao

Signature, Awesome, and Fusion Bao

Näst ut, ”Awesome bao”, byggdes runt en sous videanka, som hastigt doppats i Tosa joyu (en hemgjord sojasås) och placerades i bröden med misomajonnäs, sallad, salladslök, chili och rödbetsgroddar