Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan. En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka
Vad man ska tänka på när man grillar anka är att den är fet och att fettet lätt tar eld. Vik ihop till ett tätt paket, låt grilla i indirekt värme till brösten har en temperatur på 58-59 C. Gräddsås2 dl grädde1msk cointreauköttsaft från den färdiga uppskurna ankanKoka ihop på medelvärme under omrörning till lagom konsistens, smaka av och tillsätt ev lite saltKryddmix1 kanelstång1 bit pomerans3 hela kryddnejlikor1 msk farinsocker1 tsk hel svartpepparmixa i kryddkvarnSugarsnaps200 g färska sugarsnapsÅngkoka sugarsnaps i 5-10 minuter tills det känns lagom krispigaAnkbrösten och kryddmixen är taget ur "Paul grillar" av Paul Svensson 2 ankbröst á
Anka. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Anka. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). När ankbrösten uppnått önskad temperatur, ta ut dem och låt vila i aluminiumfolie i ca 15 min. Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader
Kolla speciellt in frysdiskarna – jätteräkor, anka, färdiga vårrullar m. Höj därefter på oljans temperatur och fritera dem pånytt, 3-4 min eller tills de är gyllenbruna
Näst ut, ”Awesome bao”, byggdes runt en sous videanka, som hastigt doppats i Tosa joyu (en hemgjord sojasås) och placerades i bröden med misomajonnäs, sallad, salladslök, chili och rödbetsgroddar