50 g blöt jäst i torr jäst recept

Tekakor utan jäst

Blöt händerna och rulla bullar av degen. Blanda alla torraingredienseri en degbunke. Då kan du använda dig av detta recept, ett snabbrecept för tekakor
Roy Fares Semlor med vaniljkräm

Roy Fares Semlor med vaniljkräm

Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixatills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsättalite vatten om den känns för torr
Vegan – glutenfria semlor

Vegan – glutenfria semlor

Rulla med blöt hand bollar å lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Smula ner jästeni en degbunke, tillsätt vätskan och rör tills det löst sig

Glutenfritt bröd – frallor

Blöt händerna och forma bullar av degen. Smula jästeni en degbunke. Häll mjölken över jästen och lös upp den
Gyros...

Gyros...

Blötgärna jäsduken i kallt vatten som degen jäser under. Smula ned jästeni en bunke och tillsätt det kalla vattnet
Lussebullar recept

Lussebullar recept

Sen tipsar han om att läggarussineniblötgärnadageninnan också så att dom blirordentligtblöta för annars drar dom åt sig fukten från bullarna när man bakar dom och det gör att man kan få torra bullar
Årets vörtbröd

Årets vörtbröd

Läggrussineniblöt en bra stund innan(eller kvällen före) du startar baket. Rör ut jästenidegspadet och häll över i en degblandare
Semla (vegan & glutenfri)

Semla (vegan & glutenfri)

Blötaingredienser. Rulla med blöt hand bollar å lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Smula ner jästeni en degbunke, tillsätt vätskan och rör tills det löst sig
Saftiga saffransflätor

Saftiga saffransflätor

Hällre att den är lite för lös och blöt än helt torr. Smula ner jästeni en bunke och häll över mjölk- och gräddblandningen
Frölimpa med bönor och kummin

Frölimpa med bönor och kummin

Den enda nackdelen jag kan komma på är att brödet inte jäser upp (innehåller som ni ser nedan varken jäst, bikarbonat eller bakpulver) och blir därmed ganskalitet och kompakt
Perfekta lussekatter

Perfekta lussekatter

Russin (låt liggaiblöt över natten). Använd inget mjöl på bordet, degen är supersmidig så det ska inte behövas, bullarna blir bara torra om man tillsätter mer mjöl
Russinbrödbullar

Russinbrödbullar

Läggrussineniblöti kallt vatten under tiden. Blanda de torraingredienserna och rör ner dem idegvätskan och russinen
Maya´s Fluffiga Lussekatter

Maya´s Fluffiga Lussekatter

Läggrussineniblöti en skål med vatten. Smula jästi en bunke. Häll spadet över jästen och rör om. Rör iövrigatorraingredienser (mjöl, salt och bakpulver)
Lussekatter

Lussekatter

Läggrussineniblöti en skål med vatten (eller rom). Rör i alla torraingredienser (mjöl, salt och bakpulver) och knåda till en smidigdeg