Blanda med crème fraiche. Servera med ljumma rotfrukter och kall örtcrème fraiche. 600-800 g rimmad oxbringaVatten2 morötter1 gul lök10 vitpepparkorn200 g rotselleri200 g persiljerot300 g fast potatis150 g morot150 g kålrot1 citron2 msk rapsolja1/2 rödlök1 knippe persilja2 dl créme fraicheFlingsalt, salt, svartpepparLägg oxbringan i en kastrull
Blanda crème fraiche med finhackad schalottenlök, gräslök och krasse. Tournedos med rödvinssås och hasselbackspotatis10 person(er) 10 st tournedos, à ca 160 g (mittbitar av oxfilé) 2 tsk salt3-4 krm vit- eller svartpeppar, nymald 2-3 msk smör, till stekning 7-8 dl västerbottenost, grovriven vällagrad 1 dl crème fraiche2 msk schalottenlök, finhackad 2 msk gräslök, finhackad 1 st ask klippt smörgåskrasseTillagning 1. Gör en liten fördjupning i mitten på varje osthög och lägg däri ca 1 msk örtcrème fraiche. 1 dl crème fraiche
örtcreme. Låt det stekas till vannameiräkorna inte längre är genomskinliga (cirka 1-2 minuter) och servera sedan med örtcreme, tabasco och bröd. 2 dl creme fraiche