1,5 dl havregryn. 1,5 dl havregryn. Så, nu har jag smält lördagens höstmiddag, firat söndag med garderobsrensning, babysim och firat att det var sex år sedan vi träffades med att dela en pizza, dricka billigt bubbel och lite polly
Nyp ihop smör, vetemjöl och havregryn til en smulig massa. För lite extra sötma och för att höja smaken lite till är det gott att strössla med lite extra havregryn och socker på toppen innan den gräddas i ugn
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Egentligen kan man göra äppelpaj på precis samma sätt som jag gjorde blåbärspajen (recept här) men jag testade denna gång att göra ett smultäcke med havregryn, därav blir det ett lite annorlunda recept nu