Äppelchutney med ingefära och russin recept

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Tillsätt ingefäranoch fräs runt, häll över vatten och socker. Våra äpplen är mogna i trädgården och det är perfekt att koka lite chutney till höstens mustiga grytor eller en stek
Plommon- och äppelchutney

Plommon- och äppelchutney

Rör ut lite av chutneyn med natriumbensoaten och rör ner i grytan. Skala och kärna ur äpplena. Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur
Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

Gör så här Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. ½ dl russin. Skala och hacka löken. Häll upp chutneyn i väl rengjord burkar, sätt på lock och förvara kallt
Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Ös upp chutneyn i varma glasburkar och sätt på lock
Äppelchutney

Äppelchutney

Smaksätt medingefära, hackad chili och curry. Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russinoch socker
Äppelchutney

Äppelchutney

Har du inte prövat att göra äppelchutney. Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin
Äppelchutney.

Äppelchutney.

Fräs sedan upp chiliflarnen och kryddorna i en kastrull med olja. Tillsätt lök ochingefära. Stek tills det mjuknat och fått lite färg
Äppelchutney

Äppelchutney

Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök
Äppelchutney

Äppelchutney

Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Äppelchutney

Äppelchutney

) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken. Jag har haft en riktig äppelhelg med tillagning av mos, paj, kräm och chutney
Äppelchutney

Äppelchutney

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en gryta och ägg i alla övriga ingredienser. 2 msk fintärnad färsk ingefära. 2 msk russin
Äppelchutney

Äppelchutney

Skala och hacka lök och vitlök. Klyv chilin, ta bort kärnor och väggar, och hacka chiliköttet. Häll upp på väl rengjorda burkar och sätt på lock
Min godaste äppelchutney

Min godaste äppelchutney

Den egna varianten blev riktigt lyckad, faktiskt till ochmed snäppet godare än den chutney som jag hade tänkt att koka
Indisk köttfärsgryta

Indisk köttfärsgryta

Servera med kokt ris, naanbröd, chutney, raita och salta cashewnötter (recept på bröd, äppelchutneyoch raita finns här på bloggen)

äppelfrukost

Strö nötter ochrussin över gröten, servera gärna med en klick äppelchutney. Så inte nog med att jag bakar äppelbröd hela tiden, imorse kokade jag även äppelchutney samt lagade quinoagröt med äpple till frukost