Tillsätt ingefäranoch fräs runt, häll över vatten och socker. Våra äpplen är mogna i trädgården och det är perfekt att koka lite chutney till höstens mustiga grytor eller en stek
Rör ut lite av chutneyn med natriumbensoaten och rör ner i grytan. Skala och kärna ur äpplena. Doppa plommonen i kokande vatten och dra av skalet och kärna ur
Gör så här Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. ½ dl russin. Skala och hacka löken. Häll upp chutneyn i väl rengjord burkar, sätt på lock och förvara kallt
Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök
Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken. Jag har haft en riktig äppelhelg med tillagning av mos, paj, kräm och chutney
Strö nötter ochrussin över gröten, servera gärna med en klick äppelchutney. Så inte nog med att jag bakar äppelbröd hela tiden, imorse kokade jag även äppelchutney samt lagade quinoagröt med äpple till frukost