½ dl russin. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Förvara chutneyn i burk med lock i kylskåp. Äppelchutney 4 äpplen2 cm torkad ingefära i bit1 rödlök1 ½ dl äppelgelé1 msk balsamvinäger1 dl vatten1 tsk saltpepparSkölj äpplena, ta bort kärnorna och skär dem i små bitar. Äppelchutney 4 äpplen
Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
Jag har haft en riktig äppelhelg med tillagning av mos, paj, kräm och chutney. Häll äppelbitarna, vinägern, farinsockret och russinen i pannan/kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.