Att baka dessa godingar är inget svårt alls bara ett litet litet uns tålamod och framförhållning. (det är inget vi är jättebra på själva men vi klarar ändå galant att baka bullarna så det kommer du också göra)
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. I receptet använde jag mig av rårörsockret nedanför som man måttar exakt som vanligt vitt socker, men har ni annat kan ni behöva anpassa mängden lite
Smält chokladen till garneringen och rör ner smöret. När jag först antog utmaningen att baka fika som var glutenfritt, fritt från spannmål, sockerfritt, äggfritt, nötfritt och mejerifritt känndes det nästan omöjligt att lyckas få ihop något gott fika – vilket gjorde det ännu mer roligt och inspirerande
Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, kanelen, äpplen och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked
Det enda sockret som är tillsatt är 2 tsk vaniljsocker samt florsockret ovanpå, men det är mer för syns skull. 3 ägg. 2 1/2 dl strösocker (eller motsvarande mängd sötningsmedel som tål värmas). 2 tsk vaniljsocker. 3 ägg. 2 1/2 dl strösocker (eller motsvarande mängd sötningsmedel som tål värmas)
Dela äggen och blanda i äggulorna i smeten. Smält smöret. Inspirationen är hämtad från Bakasockerfritt. Vispa äggvitor och grädde med elvisp var för sig och blanda försiktigt ner i smeten
Lägg spenaten, löken och smöret i en stor stekpanna. Gör fyra gropar i spenatblandningen för äggen. Strö blandningen över spenaten och äggen och servera genast
Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. Smöra alla naanbröden med flytande smör (det räcker med att göra på ena sidan så kan du ta andra sidan i grytan sedan)
6 kakor 75 g smör 2 dl mjölk (3 %) 25 g jäst 1/2 dl socker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor ca 6 1/2 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg till pensling socker att strö över Fyllning ev 1 msk potatismjöl 250 g blåbär 1 dl sockerLägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Blanda smör och socker till en jämn smet, tillsätt ägg och vanilj. Brynt smör. Farinsocker. Smält smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt, låt svalna något
Vi avslutar denna onsdag med smör och socker. Men inte vilket smör som helst, utan brynt smör. De har en fin nötig smak som fås av de brynta smöret och flingsaltet ger det hela en verklig smakhöjning
Kall potatis innehåller resistent stärkelse som anses vara blodsockersänkande och ge mer mättnadskänslor i tillägg också ha en läkande effekt på tarmen
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret. Häll i mjölk och smör. Lägg bakplåtspapper i botten av en form med avtagbara kanter, 20 cm i diameter. 50 g smör. 4 ägg. 2 dl socker. 2 tsk vaniljsocker