Tahchin är en stor favorit, saffransris med kyckling toppad med zereshk. zereshk polo. 0,5 dl zereshk (berberibär) Finhackade nötter (tex mandel eller pistage) 2 msk socker Smör till stekning Serveringsförslag. 0,5 dl zereshk
1 st blomkålshuvud1 pkt saffran1,5 tsk salt50 g smör2 msk rödbär (zereshk på persiska). 1 st blomkålshuvud1 pkt saffran1,5 tsk salt50 g smör2 msk rödbär (zereshk på persiska)
Jag serverade grytan med persiskt ris toppad med zereshk, recept på riset hittar du HÄR. Jag älskar mustiga grytor och lagar det gärna året runt trots att grytor känns lite som typisk vintermat
3 msk zereshk. Skölj och blöttlägg riset i minst ½ timme i lättsaltat vatten. Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull, gärna teflon eller tjockbottnad så att riset inte fastnar