Ytterlår saltgurka recept

Dansk Sjömansbiff

Dansk Sjömansbiff

Sjömansbiff görs ju egentligen av ytterlår men det här är en slags "fattigmanssjömansbiff" där man använder nötfärs istället
Valentinas härliga Stroganoff

Valentinas härliga Stroganoff

Saltgurka. Börja med såsen. Skala och skiva löken. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme 3-5 minuter
Älgrulader

Älgrulader

Sär späck i tärningar och saltgurka i 1 cm tjocka stavar, skala och skiva löken. 500 g ytterlår av älg

Oxrullader

4 pers 8 oxinnan- eller ytterlår 4 skivor kallrökt fläsk 1 rödlök 1 gul lök 1 saltgurka 1 äpple 4 msk Dijonsenap Smör Salt & peppar Sås 1 liter sky 1 oxbuljong 0,5 dl grädde Salt & peppar Skär fläsket i … 4 pers. 1 saltgurka
Oxrulader med kallrökt fläsk

Oxrulader med kallrökt fläsk

Skär saltgurkan i stavar. Fördela fläsk, lök, saltgurka och äpple på skivorna och rulla ihop dem hårt. fler stavar av saltgurka
Kalvrullader med ättiksgurka, paprika & bacon

Kalvrullader med ättiksgurka, paprika & bacon

Rullader ska helst göras på ytterlår eller innanlår, men går ju att göra på "finare" delar om du inte orkar vänta på att rulladerna ska puttra en bra stund
Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 8 skiva(or) innanlår , (ca 600 g, ex- eller ytterlår 0,5 dl ansjovisspad 2 st morot 2 st äpple(n) 1 st gul lök(ar) 0 odefinierad fond , konc eller oxbuljongtärning ev 1 l steksky 2,5 msk dijonsenap , ca 1 st äpple(n) 1 st saltgurka , i stavar ev 1 st gul lök(ar) 1 st röd lök(ar) 4 skiva(or) kallrökt fläsk , (eller rökt sidfläsk) 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Till servering 1 odefinierad potatis(ar) , eller potatismos 1 odefinierad saltgurka , i stavar ev Köp receptet
Slottsstek

Slottsstek

Tillbehören är många, svartvinbärsgelé, rönnbärsgelé, rårörda lingon, saltgurka, pressgurka, pickles eller syltlök för att nämna några