Servera tillsammans medris eller potais och en fräsh sallad. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här
Det köttet värmde jag upp i en god sås med få ingredienser. Servera till ris eller pressad potatis. Det är som en korvstroganoff men med skav istället för korv
Servera medris och en sallad. Men sen vissa dagar är man ju bara tvungen att klämma sig in i matrummet och då passar det ju helt perfekt med en riktigt smakrik gryta för att få upp temperaturen
Vi serverade grytan med äggnudlar, men det går precis lika bra medris. Vi fick med oss bambuskott och en fisksås med lite kraftigare smak åt det rökiga hållet
Servera med pressad potatis, ris eller pastafjärilar. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1
I söndags när jag skulle laga middag så var köttgryta planerad och grundtanken var att jag skulle göra biff stroganoff på lite härligt hängmörat ytterlår på svenskt kött från Hälsingestintan
av innan- eller ytterlår. i livsmedelsaffärer). Servera luftigt kokt ris till. av innan- eller ytterlår. Låt alltsammans bli genomvarmt och smaka av med salt, peppar och sherry
ytterlår av nöt. Servera med kokt potatis, ris eller pastafjärilar. Det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten