Ytterlår med ris recept

Röda grytan

Röda grytan

högrev eller ytterlår. Här har vi använt rikligt med tomat för att ge läcker färg och smak åt rätten. Pasta eller ris, grönsallad

Boeuf Bourgignon

Det fungerar även att servera gryta medris och det är det jag rekommenderar om du vill frysa ner färdiga matlådor
Annorlunda älggryta

Annorlunda älggryta

Servera tillsammans medris eller potais och en fräsh sallad. 600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Skär ytterlåret i grytbitar. Servera medris och gärna surkål eller en kålsallad. Smält smör i en stekpanna på medelhög värme
Dillkött med Dillpilaff

Dillkött med Dillpilaff

Koka en timme för lammkött, två för högrev, märgpipa eller ytterlår. Lägg riset i en nonstick-kastrull
Älgskavgryta

Älgskavgryta

Det köttet värmde jag upp i en god sås med få ingredienser. Servera till ris eller pressad potatis. Det är som en korvstroganoff men med skav istället för korv
2-dagars-chili

2-dagars-chili

Går att äta i "tortillaformat" eller som idag, medris. I princip samma recept som till mitt tidigare publicerade recept med lite små ändringar
Smakrik ytterlårsgryta

Smakrik ytterlårsgryta

Servera medris och en sallad. Men sen vissa dagar är man ju bara tvungen att klämma sig in i matrummet och då passar det ju helt perfekt med en riktigt smakrik gryta för att få upp temperaturen
Midvintergryta

Midvintergryta

ytterlår etc). Krydda med svartpeppar och koriander. Servera på ris. Lägg i skalen också och låt koka med. Skär köttet i lämpliga bitar
Sichuanbiff med bambuskott

Sichuanbiff med bambuskott

Vi serverade grytan med äggnudlar, men det går precis lika bra medris. Vi fick med oss bambuskott och en fisksås med lite kraftigare smak åt det rökiga hållet
Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Servera med pressad potatis eller ris. När vi nu befinner oss mitt i vintern och med ett par minusgrader ute känns det rätt med en härligt gryta
Fantastisk köttgryta

Fantastisk köttgryta

Servera med pressad potatis, ris eller pastafjärilar. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1
Gulashgryta möter Biff Stroganoff

Gulashgryta möter Biff Stroganoff

I söndags när jag skulle laga middag så var köttgryta planerad och grundtanken var att jag skulle göra biff stroganoff på lite härligt hängmörat ytterlår på svenskt kött från Hälsingestintan

Boeuf Bourguignon

Servera med pressad potatis, ris eller pastafjärilar. 5 kg nötkött, högrev , eller ytterlår, eller fransyska

Oxgryta med rotfrukter

Servera medris eller nybakat bröd. Sätt grytan med lock på i ugnen, grädda på. Sätt grytan med lock på i ugnen, grädda på 160 grader i 4 timmar5
Kinesisk biff i ostronsås

Kinesisk biff i ostronsås

av innan- eller ytterlår. i livsmedelsaffärer). Servera luftigt kokt ris till. av innan- eller ytterlår. Låt alltsammans bli genomvarmt och smaka av med salt, peppar och sherry

Boeuf Bourguignon

ytterlår av nöt. Servera med kokt potatis, ris eller pastafjärilar. Det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten