Ytterlår av älgstek recept

Vermouthbrässerad älgstek

Vermouthbrässerad älgstek

ytterlår. Bryn det sen i en gryta med lite av smöret, ta upp och lägg åt sidan. Bryn därefter köttet runt om i resten av smöret och strö över salt och peppar
Tjälknöl / Tjälknul

Tjälknöl / Tjälknul

Här tjälknöl avnötytterlår. Man kan även skiva och marinera den ännu en gång med ytterligare en blandning av olja, soja och gräslök, men det gör jag inte den här gången

Älgstek

Ta upp köttet och låt det rinna av, och torka det lite med hushållspapper. Låt det koka upp och smaka av

Klassisk älgstek

Låt såsen koka 3-5 min och smaka av med salt och peppar. 1 kg älgstekav innanlår eller ytterlår. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runtom

När är köttet klart?

Ytterlår. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart